112

Cafetariamedewerker Gerrit (64) krijgt schop in gezicht bij gewelddadige overval

Gerrit Nathans (64) zit behoorlijk in de lappenmand nadat hij dinsdagavond tijdens zijn werk in een cafetaria in Arnhem werd mishandeld door twee overvallers. Een van hen had een enorm mes bij zich, maar Gerrit was vastbesloten: jullie krijgen geen cent.

Zijn dapperheid moest Gerrit bekopen met een keiharde trap in zijn gezicht. “Ik heb heel veel geluk gehad”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Het had natuurlijk heel anders kunnen aflopen.”

Gebroken oogkas

Ronald, zijn zoon en eigenaar van de cafetaria, bracht hem meteen na de mishandeling naar het ziekenhuis. Daar werden scans van Gerrits hoofd gemaakt en een longfoto. Hij hield twee breuken in zijn oogkas over aan de trap. Het valt Gerrit eigenlijk alles mee. “Ik dacht eerst: daar gaat mijn oog. Het ziet er allemaal erger uit dan het is, gelukkig.”

De cafetariamedewerker heeft aangifte gedaan bij de politie. Ondertussen worden de beelden van de gewelddadige overval massaal gedeeld op social media.

‘Overval schering en inslag’

Helaas zijn overvallen als deze tijdens de donkere feestmaand schering en inslag, vertelt hij. “In deze periode willen ze snel geld verdienen. De meeste klanten pinnen, dus er zit zelden veel in kas. Maar ze nemen toch het risico, voor die paar rotcenten.”

Gerrit neemt noodgedwongen een paar dagen rust, maar wil zo snel mogelijk weer beginnen. “Ik start liever gisteren dan vandaag met werken.” Daaruit blijkt volgens Ronald dat zijn vader alweer bijna de oude is. “Hij staat met beide benen aan de grond en zet nooit bij de pakken neer!”