Lifestyle & Entertainment

Geniet hier nog even na van de Sinterklaasintochten dit weekend

Je zou het door de voor- en tegendemonstraties bijna vergeten zijn, maar zaterdag was het op veel plekken ook gezellig tijdens de intocht van Sinterklaas. Bij de landelijke intocht in Apeldoorn stonden de kinderen rijendik om een glimp op te vangen van de Sint en zijn pieten.

Voor het eerst in de geschiedenis kwam Sinterklaas met de stoomtrein aan in plaats van zijn stoomboot. Een andere primeur was dat alle pieten van de Sint roetveegpieten waren. Op veel plekken in het land was dat wel anders.

Langs de kade

In Amsterdam-Noord werd de Sint ook feestelijk onthaald. Hier maakte hij wel gebruik van de pakjesboot en zijn Zwarte Pieten. Ook in het Drentse Meppel stonden de kinderen aan de kade om de hem te verwelkomen. Zwarte Pieten maakten muziek en dansten op pakjesboot 12. In het Friese Franeker moesten de Pieten zelf nog vol aan de bak. Met een roeiboot wisten zij uiteindelijk ook droog de kade te bereiken.

Ook in andere plaatsen zoals Weesp, Scheveningen, Lage Zwaluwe en Vlaardingen vierden de mensen langs de kant de aankomst van de Sint en zijn pieten feestelijk.

Zondag staan er ook nog enkele intochten op de agenda. In onder andere Amsterdam, Utrecht en Den Bosch komt de goedheiligman aan.

Wordt Sinterklaas zondag in jouw gemeente onthaald? Stuur dan ook jouw foto’s en video’s door naar de redactie van Hart van Nederland via Whatsapp op 06-29 52 41 96 (of klik op deze link).