Opmerkelijk

Gemeente boos vanwege illegaal zebrapad in Veenendaal

Ineens lag die daar: een zebrapad op de Tuinstraat in Veenendaal. De buurt is er stiekem wel blij mee, want die hadden al vaker aangegeven dat er veel ongevallen plaatsvinden in deze drukke straat. Alleen: het is een illegaal zebrapad.

Iemand, wie is niet bekend, heeft de witte strepen geplaatst terwijl daar geen opdracht voor gegeven is. De gemeente is er dan ook niet over te spreken en gaat het zebrapad laten verwijderen.

Bedrijfsleider Felicity Slok van Tr3s, gelegen aan het plein bij de Tuinstraat, kan er wel om lachen. “Het heeft zeker effect, want auto’s stoppen netjes en laten voetgangers oversteken. Ook onze klanten zien het wel als iets positiefs. Eigenlijk is het hier iedere maand wel een keer raak, dus zo’n zebrapad helpt zeker.”

Toch zit er ook een keerzijde aan het verhaal, volgens Felicity: “Het is natuurlijk illegaal, dus de gemeente gaat het nu weer weghalen. Dit had beter via de officiële kanalen kunnen gaan.”

Wie heeft het gedaan?

De gemeente laat weten inderdaad niet blij te zijn met de actie en wil graag weten wie het gedaan heeft. Ook hebben ze inmiddels aangifte gedaan. Het zebrapad wordt morgen weggehaald, of eigenlijk verstopt, want wegpoetsen lukt niet. De stenen zullen daarom worden omgedraaid.