Geen opzet in spel bij gever die knuffelbeertje met camera aan klein kind (2) gaf

De gulle gevers die eerder deze week een teddybeer met camera en microfoon aan een kleuter gaven waren zich van geen kwaad bewust. Dit weet de politie te vertellen nadat zij de personen hebben gesproken over het incident.

Een inmiddels bekende man gaf de beer aan het kindje op een rommelmarkt in Zuidzande, waar de 2-jarige met zijn ouders rondliep. Voordat hij de knuffel gaf, zei hij dat hij het kindje lief vond. Thuis ontdekten de ouders dat er een camera en microfoon in de beer zaten, waarna ze de politie waarschuwden.

”Nanny cam”

Na onderzoek bleek dat het apparaat geen batterij bevatte en dat er ook geen beelden of geluidsopnames mee verstuurd kunnen worden. ”Het is een nanny cam, een soort babyfoon die alleen op korte afstanden werkt. Het lijkt hier dus om een storm in een glas water te gaan”, wist een politiewoordvoerder al eerder te vertellen tegen Hart van Nederland. ”Nu blijkt dat er helemaal geen opzet in het spel was”, vertelt de woordvoerder verder.

Lees ook: Knuffel met camera voor kindje blijkt nutteloze babyfoon, ‘lijkt storm in glas water’

Origineel had het beertje een stekker om de elektronica in de knuffel van energie te voorzien. De gevers hadden zelf de stekker er vanaf geknipt. Omdat zij het toch een lief beertje vonden besloten zij om het weg te geven op de rommelmarkt.

In totaal zijn er vijf van deze beren uitgedeeld. De andere ontvangers hoeven zich dus geen zorgen (meer) te maken.