112

Waterstoring in Lelystad en Swifterband verholpen

De waterstoring in Lelystad en Swifterbant (Flevoland) is weer verholpen, meldt waterbedrijf Vitens. Door een breuk in een transportleiding in Lelystad zaten de inwoners urenlang zonder, of met een lage waterdruk. De waterdruk is inmiddels weer volledig opgevoerd. Wel kan het volgens Vitens zijn dat er tijdelijk bruin water uit de kraan komt.

Een transportleiding is een van de grotere en belangrijke leidingen in het hele waternet. Het lek is ontstaan op de Zuigerplasdreef in Lelystad. Zo’n 35.000 aansluitingen werden getroffen door de storing.

Ook de stadsverwarming had er last van: energiemaatschappij Vattenfall meldt een storing in de stadswarmte. Zeker 2500 klanten hadden wel verwarming, maar geen warm water.

 

Drinkwater uitverkocht, scholieren vrij

Inwoners trokken dinsdagochtend massaal massaal naar de supermarkt om drinkwater in te slaan. De Plus in Lelystad meldde op Facebook dat al het drinkwater voorlopig is uitverkocht. Daarnaast besloten verschillende scholen om leerlingen de eerste uren vrij te geven. Dit komt onder meer omdat de toiletten niet konden worden doorgespoeld.

Redactie/ANP