Raikkonen: 'Rookte af en toe een sigaretje'

De meeste autocoureurs hebben een gezonde levensstijl. Echter houdt Kimmi Raikkonen wel van een alcoholische versnapering en in het verleden rookte hij zelfs.

“Toen ik jonger was, stak ik regelmatig een sigaretje op, soms zelfs samen met mijn teambazen. Dat was nooit een probleem, zolang ik op de baan maar naar behoren presteerde. Inmiddels is het al weer even geleden dat ik een sigaret heb gerookt, maar voor mij is het simpelweg een kwestie van doen waar je je goed bij voelt”, laat Raikkonen weten aan Motorsport-Total.

Raikkonen zegt dat iedere coureur een andere levensstijl heeft. Het hielp voor de Fin niet dat mensen tegen hem zeiden dat hij gezonder moest gaan leven. “Als ik onder druk word gezet om mijn levensstijl aan te passen, alleen maar omdat het voor andere coureurs wel zijn vruchten afwerpt, dan werkt dat bij mij juist averechts. Tussendoor wil ik namelijk ook gewoon plezier hebben, want op de lange termijn word ik er niet beter van als ik me aan allerlei regeltjes moet houden.”

Raikkonen kan terugkijken op een mooie carriere tot nu toe. Hij werd in 2007 wereldkampioen en won 21 races.