Sport

Gasly: 'Hockenheim enige circuit waar brandblusser in mijn gezicht ontplofte'

Pierre Gasly bewaart bijzondere herinneringen aan het circuit van Hockenheim, waar aankomend weekend de Grote Prijs van Duitsland wordt gereden. De teamgenoot van Max Verstappen werd in 2016 om een bizarre reden gediskwalificeerd.

Drie jaar geleden reed de Fransman op de Hockenheimring met het Formule 2-kampioenschap. Zijn brandblusser ontplofte toen tijdens het rijden. ”Hockenheim is het enige circuit waar dat ooit gebeurd is”, blikt de Fransman op de website van zijn team terug op het bizarre incident. ”Hopelijk is de race dit jaar succesvoller!”

Vorig jaar kon Gasly in Duitsland nog geen potten breken. In de Toro Rosso werd hij toen veertiende. De 23-jarige coureur lijkt nu echte het goede gevoel te pakken te hebben. Zo eindigde hij vorige week vierde in Silverstone, een evenaring van zijn beste resultaat tot dusver. ”Ik kijk uit naar de race, zeker na mijn sterke optreden in Groot-Brittannië.  Ik hoop de goede lijn door te trekken.”

Gasly staat momenteel zesde in de WK-tussenstand met 55 punten. Lewis Hamilton staat aan de leiding met 223 punten. Verstappen (136 punten) staat voorlopig derde.

Foto: ANP