Sport

Mauricio Garcia de la Vega ziet af van overname Roda JC

Mauricio Garcia de la Vega vertrekt per direct bij Roda JC. De Mexicaanse investeerder heeft laten weten af te zien van de overname van de Limburgse voetbalclub. “Onrust binnen de club heeft geleid tot een oncontroleerbare situatie. Daar wordt niemand beter van”, zegt Garcia de la Vega, die zaterdag rond de tafel zat met vertegenwoordigers van de gemeente Kerkrade, de KNVB en de Keuken Kampioen Divisie.

Garcia de la Vega was een half jaar lang aan Roda verbonden. Vorige week vrijdag zetten supporters hem tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap het stadion uit. Ze waren boos omdat hij zijn financiële beloftes niet nakwam. Garcia de la Vega zei dat hij nog geen geld in de club had gestoken, omdat hij van de KNVB nog geen toestemming had om eigenaar te worden van Roda.

Lees ook: VIDEO: Supporters Roda JC jagen geldschieter zonder pardon stadion uit

De voetbalbond bestrafte Roda woensdag wegens het overtreden van de licentieregels. Naast drie punten in mindering kreeg Roda ook twee geldboetes opgelegd. De KNVB trad de afgelopen dagen als bemiddelaar op om tot een oplossing te komen. “Roda JC komt al tientallen jaren uit in onze competities van het betaald voetbal. Het doet pijn om te zien hoe een bestuurlijk conflict zo’n mooie club bijna lam legt. Gelukkig kan de club dankzij de moedige stap van Mauricio Garcia de la Vega nu weer vooruit kijken”, zegt Jan Bluyssen, competitieleider van de KNVB.

Lees ook: De la Vega zegt dat personeel Roda JC écht ziek is

Roda JC hoopt dat de rust rond de club weer snel terugkeert. Directeur Hessel Meijer: “Door de opeenvolgende gebeurtenissen de afgelopen maand is een beeld ontstaan dat geen recht doet aan het werk en de persoon Mauricio Garcia de la Vega. Hij had een sterke visie op de club, zowel op het organisatorische als sportieve deel. Met heel veel inzet en een groot sporthart zijn belangrijke stappen gezet. Het is helaas anders gelopen dan waar iedereen op heeft gehoopt. Alle bij Roda JC betrokken partijen moeten nu keihard aan de slag om de toekomst te waarborgen.”

Lees ook: De la Vega weigert vertrek bij Roda JC: ‘Ik lijk wel de enige die nog werkt’

De Mexicaan zegt te hopen dat de continuïteit van de club niet in gevaar komt. “Door de gebeurtenissen de afgelopen weken ben ik in de media neergezet als een onbetrouwbaar persoon, met valse intenties. Dat beeld is onjuist. De club heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Daarom ben ik ook zo vasthoudend geweest. Het grotere belang van Roda JC heeft de doorslag gegeven in mijn moeilijke beslissing om mij terug te trekken.”

ANP