Sport

Friese verzekeraar komt met ’It giet oannuleringsdekking voor mogelijke Elfstedentocht

Zit je net op Bali, maar gaat de Elfstedentocht toch van start en wil je liever schaatsen? Dan vliegt verzekeraar de FBTO je terug als ie dan echt van start gaat.

”Je moet dan wel een officieel startbewijs hebben en uiteraard een reisverzekering bij FBTO, maar dan vergoed de polis de annuleringskosten”, zegt Hans van Aalderen van de verzekeraar. De ’It giet oannuleringsdekking’ is een permanente aanvulling op de huidige reisverzekering en hoewel Piet Paulusma koude nachten voorspelt is de tocht der tochten nog lang niet in zicht.

Lees ook: Kruip onder een extra warme deken: komende nachten wordt het extreem koud

”Wij als Friese verzekeraar willen dit gewoon een beetje afdwingen”, zegt Henderika Friso van FBTO. Hoewel de meeste grote plassen en sloten in Friesland nog niet eens bevroren zijn kijken ze bij de verzekeraar al uit naar het feestje. ”Ik heb nu al koude tenen, dus als niet nu, dan verwachten wij de Elfstedentocht in het tweede koud front in februari.”

Een generatie zonder Elfstedentocht

Een complete generatie is opgegroeid zonder de Elfstedentocht te hebben beleefd. Over twee weken, op de kop af 8 februari 2019, gaan we het langste Elfstedenloze tijdperk in.

Lees ook: Langste periode zonder Elfstedentocht komt dicht in de buurt

Dan zijn de trotse winnaars van de 15e editie van 4 januari 1997, Henk Angenent en Klasina Seinstra, degenen die met 22 jaar en 33 dagen het langst als overwinnaars heersen.