Misdaad

Fotograaf achtervolgt inbreker op motor: 'Het is heel leuk'

De politie in Haarlem kreeg afgelopen weekend hulp uit onverwachtse hoek toen persfotograaf Laurens Bosch op zijn motor voorbij kwam rijden. Agenten renden achter een inbreker aan en Laurens twijfelde geen moment, zette zijn camera aan en ging achter de inbreker aan.

“Ik zag toevallig veel politie in de straat. Dus ik dacht: ik ga even kijken. Toen heb ik mijn camera aangezet en toen zag ik alleen maar agenten rennen. En ik dacht: ja, hier zitten ze iemand achter de broek”, zegt Laurens Bosch.

Over de stoep met motor

Bosch was net onderweg naar een klus. “Ik ben er ook vrijwel zeker van dat als zij een indicatie hadden gehad dat die man gevaarlijk was, dat ze niet hadden gezegd: ‘ga er achteraan’. Hij liep eerst over de stoep, toen ben ik de stoep op gegaan. Toen is hij tussen auto’s door gegaan en overgestoken. En dat zijn wel de twee momenten denk ik die er toe hebben geleid dat we hem konden pakken”, zegt Bosch.

Waarschuwing politie

Ondanks dat de politie heel blij was met de actie van Bosch, waarschuwen ze toch. Koos Venema, woordvoerder van de Haarlemse politie. “Ja, de politie heeft de hulp nodig van de mensen in de buurten. Maar laat de aanhouding aan de agenten over.”