Lifestyle & Entertainment

Goed nieuws voor gamers: Fortnite is terug met Chapter 2

Dagenlang verkeerden miljoenen gamers in grote onzekerheid, nadat het meest gespeelde spel ter wereld zondag op zwart ging. Voor al die gamers is er nu goed nieuws: Fortnite is terug!

Lees ook: Het mysterie van Fortnite: wanneer kun je het weer spelen?

Op de website van ontwikkelaar Epic Games wordt het tweede deel van het spel uit de doeken gedaan onder de noemer ‘Chapter 2’. Het is het vervolg op het eerste deel, dat met een enorme oerknal ten einde kwam. Spelers zagen een grote explosie ontstaan door raketten die elkaar raakten. Vervolgens werd de hele spelwereld weggezogen in een zwart gat.

Paniek

Het mysterieuze einde leidde tot grote onzekerheid en zelfs tot paniek onder de miljoenen spelers van het spel. Gedacht werd dat het definitieve einde van Fortnite nabij was. Al werd door velen ook gedacht aan een opmat naar een nieuw deel. De spanning werd sommige gamers een beetje te veel:

Publiciteitsstunt

Het zwarte gat van Fortnite werd wereldwijd groot nieuws en lijkt een zeer geslaagde publiciteitsstunt van Epic Games, de maker van het spel. “Nu is het gewoon weer tijd voor iets nieuws,” zegt YouTuber Roy Beszelsen, beter bekend als ‘Royalistiq’. “Hoe wil je daar zo veel mogelijk aandacht mee creëren? Op deze manier dus.”

Beeld: Epic Games