Formule 1 Zandvoort: fietsen naar het circuit en een verbod op Uber

De Dutch Grand Prix (DGP) heeft in een 75 pagina’s tellend rapport bekendgemaakt hoe de mobiliteit tijdens de Formule 1 Zandvoort moet worden georganiseerd.

Het rapport focust zich met name op de logistiek in Zandvoort tijdens het evenement. Zo worden er bij parkeerplaatsen in IJmuiden, Hoofddorp en Noordwijk fietsen neergezet waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Verder komt er een verbod op Uber in Zandvoort tijdens het evenement, maar mogen lokale taxidiensten wel in de gemeente blijven werken.

7500 gelukszoekers

Tevens rekent de organisatie op zogenoemde gelukszoekers tijdens de Formule 1 Zandvoort. Dit zijn ‘bezoekers’ die geen kaartje hebben, maar wel graag de race willen zien in de heuvelachtige duinen. DGP denkt dat dit ongeveer 7500 mensen zullen zijn. Daarnaast wordt uitgegaan van 104.000 geregistreerde bezoekers die dus wel een kaartje hebben.

Veranderingen maken van Zandvoort ‘het meest uitdagende circuit van Europa’

DGP zegt verder in het rapport dat de trein het beste vervoersmiddel naar het circuit is. Er zullen tien treinen per uur gaan rijden, waarin iedere trein 1000 bezoekers vervoert. De Formule 1 vindt plaats in het weekend van 3 t/m 5 mei.