Sport

Feyenoordfans hoopvol bij eerste training Dick Advocaat: 'Hij is een meesterstrateeg'

Dick Advocaat staat donderdagochtend voor het eerst voor de Feyenoord-selectie. Samen met assistenten John de Wolf en Cor Pot moet hij de ploeg weer op de rit krijgen. De aanwezige Feyenoordfans zijn hoopvol.

Slechter dan het tot nu toe ging onder Jaap Stam, kan het volgens veel supporters niet worden. “De laatste twee maanden was het slappe hap, verschrikkelijk”,Ā zegt een meneer. “Als je afgelopen zondag naar de wedstrijd keek, zou je wel een steen naar de televisie willen gooien.”

‘Dick Advocaat timmert alles dicht’

De Rotterdamse club staat op dit moment twaalfde in de Eredivisie en verloor afgelopen zondag kansloos met 4-0 van aartsrivaal Ajax.

Lees ook: Stam stapt op bij Feyenoord na dramatische nederlaag bij Ajax

De eerste training van Advocaat wordt druk bezocht en de meeste fans zijn blij met zijn komst. “Dickie is een meesterstrateeg”, aldus een optimistische toeschouwer. “Die timmert alles dicht van achteren en dan gaan we langzaam naar voren spelen.”

John de Wolf ook belangrijk

Advocaat stapte bij andere clubs ook al halverwege het seizoen in. De trainer staat er volgens de toeschouwer om bekend dat hij alles weer op de rails kan krijgen. “Over een paar wedstrijden kunnen we zomaar weer in het linkerrijtje staan. Dat verwacht ik wel met Dick Advocaat en John de Wolf.”

Die laatste is volgens veel Feyenoordfans minstens zo belangrijk als Dick Advocaat. “We hebben vechtlust nodig: bloed, zweet en tranen. Het is te hopen dat dat weer terugkomt bij de jongens, dat is het belangrijkste.”

‘Derde plek? Makkelijk’

Waar Feyenoord dit seizoen eindigt op de ranglijst is voor veel aanwezigen vanzelfsprekend. “Het linkerrijtje? Dat je die vraag durft te stellen! Dat is een zekerheidje joh. De derde of vierde plek halen we makkelijk.”

Iemand anders grapt: “We worden nog kampioen joh.” Maar gevraagd naar een serieuze voorspelling, mikt ook hij op een derde plaats: “Ja, makkelijk.”