Sport

Zwitsers Bern huivert: Feyenoord-supporters komen eraan

Donderdag speelt Feyenoord in de Europa League tegen Young Boys uit Bern. De politie in de Zwitserse hoofdstad laat niets aan het toeval over en schaalt daarom hoog op. “Dit doen we normaal één keer per jaar.”

De Zwitserse politie laat aan Hart van Nederland weten dat donderdag en vrijdag bijna alle politiebureau’s in de hele provincie gesloten blijven. “Ook vanuit andere provincies kunnen we extra agenten oproepen.”

Spontane legitimatieacties

Op die manier zijn er voldoende agenten in de stad om de orde te bewaren. De Zwitsers verwachten dat er veel Nederlandse fans naar Bern komen zonder kaartje. “We zullen in de binnenstad en rondom het stadion zichtbaar aanwezig zijn om de orde te bewaren.”

Aanhangers van de Rotterdamse club moeten rekening houden met spontane legitimatieacties van de politie. Vooral rond de wedstrijd en bij ongeregeldheden zal dat gebeuren.

Fans Feyenoord berucht

Dat de Zwitserse politie in grote getale aanwezig zal zijn in Bern is niet zo vreemd. Feyenoord-supporters hebben een berucht imago bij Europese clubs. Zo brachten ze in 2015 grote schade toe bij de Spaanse Trappen in Rome. Ook in de jaren ervoor waren er rellen, onder meer in Nancy en La Coruña.

Hoeveel agenten er op de been zullen zijn, kan de politie niet zeggen. “Maar een situatie als deze komt ongeveer één keer per jaar voor in Bern.”