Lifestyle & Entertainment

Oudjes verwend tijdens FC Utrecht kerstdiner in stadion Galgenwaard

Ouderen zijn woensdagavond verwend met het jaarlijkse FC Utrecht kerstdiner, waarbij ze bediend werden door spelers van de club. De ruim tweehonderd grijze koppies mochten dineren in stadion Galgenwaard, dat voor de gelegenheid werd omgetoverd tot restaurant.

Het is de derde keer dat het kerstdiner door de club wordt georganiseerd. De ouderen zelf zeggen het fantastisch te vinden: “Ik vind het klasse. Dit had ik nooit verwacht. Dat doet me goed”, vertelt een man.

“Geweldig, dat ik dit nog mee mag maken. Ik ben er heel erg blij mee”, vertelt een vrouw. “Of ik fan ben van de club? Nou moet ik ja zeggen he?”

Bediening door voetballers

De ouderen worden bediend door de voetballers. En ook voor hen is het een hele belevenis. “Dit is heel wat anders”, zegt middenvelder Urby Emanuelson. “Het is gezellig en ik denk dat we de mensen er een plezier mee doen. Wij moeten er maar wat moois van maken vanavond.”

Ook trainer John van den Brom zegt het bijzonder te vinden. “Ik zit met allemaal ouderen uit mijn eigen stad aan tafel, dat maakt het ook wel leuk”, zegt hij met een karaf sinaasappelsap in zijn hand. “Maar ik moet weer bedienen.”