Sport

FC Den Bosch past wedstrijdshirts aan met de tekst 'Samen tegen racisme'

FC Den Bosch gaat haar wedstrijdshirts aanpassen. Aanleiding is het incident van vorige week, waarbij Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira vanaf de tribune racistisch werd bejegend door een deel van de supporters van de Bossche club.

“De dambreuk die volgde na zondag was overweldigend”, schrijft de club vrijdag in een open brief. “Het water heeft ons letterlijk overspoeld. FC Den Bosch lijkt sindsdien op een vergaarbak van alles wat mensen verfoeien. Haat tegen racisme wordt met haat bestreden.”

Lees ook: ‘Geen publiek meer bij wedstrijden FC Den Bosch na racisme’

Om het signaal af te geven dat FC Den Bosch geen enkele vorm van racisme tolereert, worden beide zijden van de wedstrijdshirts voorzien van de tekst ‘Samen tegen racisme’. Subhoofdsponsor Schouten Nelissen heeft zijn plek op het shirt daar de rest van het seizoen voor afgestaan, zo schrijft de club.

‘Het spijt ons’

De spelers van FC Den Bosch zullen de aangepaste shirts vrijdagavond voor het eerst dragen tijdens de uitwedstrijd in Almere. In de open brief bedankt de club haar goedwillende supporters en sponsors. “Vanaf deze plaats spreken we onze waardering uit richting al die goedwillende FC-supporters en sponsors. De overgrote meerderheid die het in het kielzog van een verziekende minderheid tot over de landsgrenzen moest ontgelden. Het spijt ons.”