Sport

Massale opkomst voor uitvaart Fernando Ricksen in Glasgow

Duizenden fans hebben zich woensdagmiddag rond Ibrox Stadium in Glasgow verzameld om een laatste groet te brengen aan Fernando Ricksen. De ex-speler van Glasgow Rangers overleed vorige week aan de gevolgen van ALS.

Wellington

De rouwstoet rijdt langs het stadion van de Rangers, de club waar Ricksen zes seizoenen speelde. Fans staan al urenlang te wachten om een goede plek te hebben.  In de omgeving van stadion en kerk staat veel supporters met shirts, vlaggen en vaantjes. De rouwstoet gaat van het stadion naar Wellington Church. Ricksen wordt vervolgens in besloten kring gecremeerd.  De weg voor het stadion, Edmiston Drive, wordt gedurende zo’n 1,5 uur afgesloten voor al het verkeer.

De kist van de oud-voetballer wordt gedragen door vrienden en oud-voetballers waarmee de Limburger in het verleden samen speelde, onder meer Kevin Hofland, Michael Mols, broer Pedro Ricksen en biograaf Vincent de Vries.

ALS

Ricksen overleed in Schotland aan de spierziekte ALS, die bij hem in 2013 werd geconstateerd. De oud-prof van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg zette zich daarna in voor fondsenwerving om onderzoek naar ALS te financieren.