Fans laten zich horen bij ArenA

AMSTERDAM (ANP) – De sfeer zit er al goed in bij de Johan Cruijff ArenA, waar Ajax en Tottenham Hotspur woensdagavond de halve finale van de Champions League spelen. Een paar duizend Ajaxsupporters zijn al bij het stadion voor de entrada, een feestje waarmee aanhang van de Amsterdamse club soms belangrijke duels inluidt. Die steunbetuiging van de fans begint om 19.00 uur, de aftrap van de wedstrijd is om 21.00 uur.

Al ruim voor de aftrap laten de verzamelde supporters zich horen. Af en toe wordt er ook wat vuurwerk afgestoken. Vooraf kondigden fanatieke Ajaxfans ,,de grootste entrada van Ajax ooit” te zullen houden. De F-side riep op geen vuurwerk mee te nemen. ,,Na de entrada direct naar binnen als je een kaart hebt en laat je vuurwerk dit keer lekker thuis, daar zorgen de spelers wel voor op het veld”, was de boodschap op Facebook.

Ook de Amsterdamse ‘driehoek’ van gemeente, politie en Openbaar Ministerie (OM) heeft voetbalsupporters opgeroepen geen vuurwerk en fakkels af te steken voor, tijdens en na de wedstrijd. Eerder zette de politie een waterwerper in bij een entrada rond de wedstrijd tussen Ajax en Juventus en dat leidde tot veel kritiek. Achteraf gaf de driehoek aan dat er zaken niet goed waren gegaan. Naar de gang van zaken wordt onafhankelijk onderzoek gedaan.