112

Familie woedend: wie reed de 66-jarige Bep aan en liet haar voor dood achter?

De familie van de 66-jarige Bep van Langenberg uit Eindhoven is nog altijd intens verdrietig. Bep werd op 15 september van haar scooter gereden door een automobilist. De bestuurder reed door en Bep werd voor dood achtergelaten. En dat maakt haar zoon Ger Hendrikx woest.

Bep belandde na het ongeluk in het ziekenhuis, waar ze de volgende ochtend overleed. Een foto van Bep in het ziekenhuis werd op Facebook duizenden keren gedeeld. Ze liet via haar dochter weten dat ze blij was met alle steunbetuigingen. De schok was dan ook groot toen Bep uiteindelijk aan haar verwondingen bezweek.

Veel verdriet bij familie

De automobilist die Bep aanreed, even stopte en vervolgens weer doorreed, heeft zich nooit gemeld. Zoon Ger is boos en teleurgesteld. “Een ongeluk kan gebeuren natuurlijk, dat kan iedereen overkomen. Maar dat zo iemand zich niet meldt, dat begrijp ik echt niet.”

“Als hij gestopt was en had gezorgd voor mijn moeder, dan was dat helemaal anders geweest”, stelt Ger. “Dan krijg ik haar ook niet terug, maar nu voelt het echt alsof die persoon mijn moeder heeft afgepakt. Diegene heeft ons met een hoop verdriet achtergelaten.”

Zoon: meld je!

Zoon Ger doet een oproep aan de persoon in de blauwe Opel Zafira om zich te melden. “Hij moet zijn verantwoordelijkheid pakken. Hij zal misschien ook niet geweten hebben dat het zo is afgelopen, maar hij moet zich wel gewoon melden. Ik wil hem recht in zijn ogen kijken.”

Ook de politie wil graag weten wie Bep van Langenberg heeft aangereden en achtergelaten. “Die blauwe Opel Zafira is gezien op camerabeelden en die laten we vandaag ook zien. De auto moet haast wel beschadigd zijn aan de voorzijde. We vermoeden dat er ook een passagier in de auto heeft gezeten.”

De politie is op zoek naar de bestuurder, maar wil ook graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Ook willen ze weten of de auto ergens ter reparatie is aangeboden.