112

Familie doodgeschoten Rosleny vraagt opnieuw aandacht voor de zaak

Na drie jaar is de mysterieuze moord op Rosleny Magdelana nog altijd niet opgelost. De 28-jarige vrouw werd op 17 november 2016 in een Amsterdams parkje doodgeschoten, nadat ze haar dochtertje naar school had gebracht. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Op camerabeelden, die in 2017 door het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden uitgezonden, was te zien hoe een verdachte persoon op een fiets in regenkleding Rosleny opwachtte en achtervolgde vlak voor haar dood.

Dader spoorloos

Een dader werd echter nooit gepakt, ondanks dat de politie een beloning van 15.000 euro had uitgeloofd voor de gouden tip. En dat vreet aan de familie van Rosleny. Ze hopen dat mensen die iets weten of iets hebben gezien zich alsnog melden bij de politie. ‘Er gaat geen dag voorbij dat we haar niet missen. De pijn blijft,’ vertelt Shulesca, het nichtje van Rosleny.

Shulesca denkt er 24/7 aan en kan geen reden bedenken waarom dit is gebeurd. ”Mijn nicht was een topwijf. Het was een moeder die voor haar kind zorgde, ze had pas een huis gekregen en ze was bezig met van het leven genieten. Dat zij dan zo van het leven wordt gerukt, is onbegrijpelijk!”

Meer aandacht

Samen met Peter R. de Vries hoopt  de familie meer aandacht te krijgen voor de zaak. ”Er zijn wel tips binnengekomen maar niet heel concreet. Niet van doorslaggevend belang. Sterker nog, wij weten niet eens of die persoon op de fiets een man of een vrouw is. Dus iedere aanwijzing of tip die concreter is, zullen we dolgelukkig mee zijn,” zegt Peter R. de Vries.

Het dochtertje van Rosleny is inmiddels 9 jaar oud. Shulesca: ”Ze wil er niet over praten en ze wil ook niet naar het graf van haar moeder.” Shulesca vindt het heel moeilijk om haar zo te zien. ”Mensen moeten gaan praten want de familie heeft pijn. Denk ook aan haar dochtertje. Zij weet niet wat er met haar mama is gebeurd en kan haar nooit meer zien.”

De politie laat weten dat het een heftige zaak is en dat er de afgelopen jaar zeer uitgebreid onderzoek is gedaan. Ook is de hulp van het publiek ingeschakeld in de hoop om achter de identiteit van de fietser te komen die betrokken is bij Rosleny’s dood. Het rechercheteam hoopt dat mensen die meer over Rosleny’s dood weten en die hun informatie niet eerder met de politie hebben gedeeld, alsnog contact zullen opnemen. ”De nabestaanden van Rosleny verdienen het om te weten waarom dit is gebeurd en wie hiervoor verantwoordelijk is,” aldus de politie Amsterdam.