Lifestyle & Entertainment

Europa's beste jonge slager Tessa opent ‘Week van de Slager’

Maandag is de aftrap van de Week van de Slager. Doel is om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. en hen te laten zien dat slagers meer doen dan alleen het vlees snijden en mooi in de etalage leggen.

Het slagersvak krijgt het steeds moeilijker en er is zelf een daling te zien van het aantal slagerszaken. Toch moet deze week duidelijk maken dat er genoeg animo onder jongeren is om voor dit beroep te kiezen.

Europees Kampioen

De 22-jarige Tessa Moerland opent deze slagersweek in Rijswijk tijdens een barbecue-demonstratie. Kinderen van een lokale basisschool waren uitgenodigd voor dit evenement en kregen zo de smaak te pakken van het slagersvak.

Tessa is de kersverse beste jonge slager van Europa en sleepte vorige week in Frankfurt deze prijs in de wacht. Ook haar baas, Marco van der Hout van de gelijknamige keurslagerij in Poeldijk, won deze wedstrijd 7 jaar geleden.

Ook er is nog wel iets te doen aan het imago van de slager. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld een mannelijk beroep. Maar Tessa bewijst dat zij ook haar mannetje staat.