112

Politie zoekt 33-jarige Ergün S. voor dubbele bioscoopmoord Groningen

Er is een klopjacht gaande op de 33-jarige Ergün S.. De man wordt verdacht van de dubbele bioscoopmoord in een Pathé-vestiging aan de Gedempte Zuiderdiep in Groningen zaterdagochtend. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

S. is tijdens het politieonderzoek in beeld gekomen. Omdat niet bekend is waar hij momenteel verblijft, heeft de politie zijn foto en identiteit vrijgegeven. Ook zijn twee stilstaande beelden van bewakingscamera’s uit de bioscoop vrijgegeven van het moment waarop de man na de dubbele moord de bioscoop verlaat.

Signalement

De verdachte is 1.72 meter lang. Hij heeft donker haar dat aan de zijkanten is opgeschoren en draagt een baard. Op het moment dat hij de bioscoop verliet droeg hij laarzen, een grijze rugtas en donkere kleding met een opvallend patroon op zijn trui en broek.

S. stond vorige week nog voor de politierechter in Groningen wegens het rijden onder invloed van cannabis in Sappemeer, in april 2018. De politie raadt af de verdachte zelf te benaderen, maar direct de politie te bellen.

Identiteit slachtoffers

Over de doodsoorzaak en identiteit van de slachtoffers is nog altijd niets bekend. Eerder op de dag verklaarde de politie daarover geen uitspraken te doen voordat de nabestaanden van de slachtoffers op de hoogte zijn gebracht. De twee doden zijn zaterdagavond uit de bioscoop gehaald en naar een mortuarium gebracht.

Pathé blijft dicht na dubbele bioscoopmoord

De bioscoop blijft het hele weekend gesloten. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug. Pathé liet zaterdag in een verklaring weten “het verschrikkelijke nieuws” te hebben ontvangen. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie.”

Lees ook: Twee doden gevonden in Pathé-bioscoop Groningen, lichamen worden uit het pand gehaald

Ook de lokale politiek reageerde geschokt. “Het is zo bizar. Toen ik het hoorde, kreeg ik ijskoude rillingen over mijn rug. Iedereen in de stad is wel een keer in de bioscoop geweest. Het is een belangrijke plek in de stad. Ik ben ontzettend geschrokken. Ik kan het niet uit mijn hoofd zetten,” zei Marjet Woldhuis van 100% Groningen tegen Hart van Nederland.