112

Brandweer heeft enorme brand in Tilburg onder controle

Op een industrieterrein in Tilburg woedt een grote brand. Inmiddels is het vuur onder controle, de brandweer gaf vrijdagochtend het sein brand meester. Het nablussen gaat naar verwachting nog wel even duren.

De vlammenzee ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag in bakkerij MaƮtre Paul aan de Zevenheuvelenweg. Op het moment dat het vuur uitbrak, waren er nog mensen aanwezig in de bakkerij, maar niemand raakte gewond.

‘Explosies gehoord’

De brand sloeg over naar drie omliggende panden. Voor zover bekend zijn er ook geen slachtoffers gevallen in die gebouwen. “Het voordeel als een brand middenin de nacht uitbreekt, is wel dat er geen mensen binnen zijn”, legt een woordvoerder van de brand uit.

In een van de panden waar het vuur naar oversloeg, zit een oliebedrijf. Uit metingen bleken er geen gevaarlijke stoffen te zijn vrijgekomen. Ook zouden er meerdere explosies zijn geweest, maar de woordvoerder kan dit niet bevestigen.

NL-Alert verstuurd

De brandweer zette tachtig brandweerlieden in om de brand onder controle te krijgen. Daarbij kreeg de brandweer assistentie van de luchtmacht, die beschikt over een zogeheten schuimblusvoertuig. Deze kan worden ingezet voor het blussen van grote hoeveelheden brandende vloeistoffen.

In een NL-Alert werden mensen in de omgeving gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De rookontwikkeling was fors, onder meer door plastic spullen in de brandende panden.

Tekst: ANP
Beelden: FPMB