Misdaad

Eis tegen actrice Grives: 2 jaar cel en 1000 euro boete

Tegen actrice Imanuelle Grives is twee jaar cel en 1000 euro boete geëist wegens drugsbezit en -handel. De actrice staat donderdag terecht in Antwerpen voor de vermeende drugshandel op het dancefestival Tomorrowland in Boom.

Haar advocaat zei dat Grives de feiten die het Openbaar Ministerie aanvoert, niet betwist, en ze toegeeft dat ze “een grote stommiteit” heeft begaan.

De 34-jarige actrice uit Rotterdam werd op 21 juli opgepakt. Ze had volgens het Belgische Openbaar Ministerie xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis.

Experimenteren

Grives heeft volgens haar advocaat willen experimenteren. Niet per se in verband met een rol, zoals ze eerder had verklaard, maar om de spanning op te zoeken. Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was veel aan het feesten. “Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren”, aldus haar raadsman.

Ze was daar met twee andere vrouwen die ook drugs in bezit hadden, maar niet zoveel als Grives. Tegen een van hen, die ook op de zitting is, eiste de officier achttien maanden celstraf.

Grives heeft spijt

Tijdens de zitting betuigde Grives spijt. Aan het eind van de rechtszaak zei ze in haar laatste woord dat ze zich roekeloos had gedragen, met ernstige gevolgen voor haarzelf en voor de mensen om haar heen. Ze zei dat ze ook haar twee vriendinnen, die samen met haar werden opgepakt, in diskrediet heeft gebracht.

Ze zei snikkend dat ze tijdens haar voorarrest in de gevangenis in Antwerpen, van juli tot september, goed heeft nagedacht over hoe ze verder moet met haar leven. Ze hoopt op een tweede kans en zei open te staan voor een eventuele werkstraf, waarvoor haar advocaat heeft gepleit.

Hond ontdekt de drugs

Grives werd bij de ingang van het festival opgepakt toen een drugshond aansloeg op de drugs die het drietal bij zich had. Grives had de spullen onder meer verstopt in een pruik.

Ze werd op 21 juli opgepakt. Ze had volgens het Belgische Openbaar Ministerie xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis.

Grives werd samen met twee vriendinnen aangehouden, maar de actrice heeft later gezegd dat zij alle verantwoordelijkheid op zich neemt. Volgens haar advocaat hebben de andere twee er niets mee te maken. De actrice is donderdag zelf aanwezig bij de rechtszaak. Eerder werd ze op borgtocht vrijgelaten.

ANP