Eindelijk uitsluitsel: gezin van Kamal met zes kinderen mag in Nederland blijven

Na een lange strijd is er eindelijk goed nieuws: Kamal, zijn vrouw en hun zes kinderen mogen in Nederland blijven. Dat laat Kim van Dongen weten. Zij zamelde geld in en hielp het gezin met het aanvragen van een kinderpardon.

Het gezin kwam elf jaar geleden vanuit Somalië naar Nederland. Eerder dit jaar spraken wij Kamal en zijn kinderen over de hulp die zij kregen van Kim van Dongen uit het Brabantse Gilze. Het aanvragen van het kinderpardon kost asielgezinnen namelijk veel geld: 164 euro per persoon. Geld dat de gezinnen vaak niet hebben. Kim besloot samen met een groep ouders geld in te zamelen, onder andere voor Kamal.

Lees ook: Nederlandse ouders helpen asielfamilies in Gilze om kinderpardon te betalen

De actie blijkt nu succesvol; het gezin mag blijven. Kim laat aan Hart van Nederland weten heel blij te zijn met het goede nieuws: “Het is echt goed nieuws, zo fijn!”

Vrijwilligerswerk

De vraag is nog wel of Kamal en zijn gezin in Gilze mogen blijven. Het gezin woont in een asielzoekerscentrum en krijgt binnenkort een woning toegewezen, maar waar weten ze nog niet. Kamal werkt als vrijwilliger in een verzorgingshuis en vier van de zes kinderen zitten in Gilze op de basisschool. Dat maakt de kans dat ze in het dorp mogen blijven wel groter, legt Kim uit.