112

Eigenaresse van Zeeuwse camping herkende ontsnapte tbs'er Harry van E.

De ontsnapte tbs’er, Harry van E. liep tegen de lamp omdat een oplettende camping-eigenaresse de man herkende. Haar dochter is werkzaam bij de politie en wist haar moeder te vertellen dat ze hier te maken hadden met een ontsnapte tbs’er.

Zij kon vervolgens snel de hulpdienst waarschuwen dat de man rond liep op de camping. Van E. had geprobeerd om een plekje te zoeken op een camping in het Zeeuwse Rilland. De man kon aangehouden worden vlakbij de camping.

Bijbel gekocht

Campinggasten hebben niet veel meegekregen van de situatie. Een campinggast weet wel te melden dat hij de man eerder op de dag ook al had gezien in Krabbendijke. Een dorpje vijf kilometer verderop. Hij zou daar, volgens de campinggast, een bijbel hebben gekocht.

De politie kan dit nog niet bevestigen

Ontsnapping

Van E. ging er donderdag in het buitengebied van Malden plotseling vandoor tijdens een fietsverlof. Na de ontsnapping is het politieteam FASTNL op de zaak gezet. Rechercheurs van dit team zijn gespecialiseerd in het opsporen en aanhouden van ontsnapte zedendelinquenten.

Veroordeelde pedoseksueel

Harry van E. is veroordeeld voor het misbruiken van zes minderjarige meisjes in de buurt van Barneveld. De pedoseksueel kreeg in 2013 twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens de politie zijn de slachtoffers en hun familieleden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de ontsnapping, aldus de politie eerder.

Het speciale opsporingsteam van de politie concentreerde zich bij hun zoektocht op Barneveld. Het is niet bekend hoe Van E. vanuit Limburg in Zeeland terecht is gekomen.