Dieren

Eigenaar 'containerkitten' Sjakie krijgt proces verbaal voor dierenmishandeling

De politie heeft de eigenaar opgespoord van de kitten die vorige week donderdag werd gered uit een ondergrondse afvalcontainer in Schagen. Het gaat om een man uit de Noord-Hollandse plaats, zo bevestigt een politiewoordvoerder aan het Noordhollands Dagblad.

Meer informatie over de eigenaar van de kitten wil de politie niet vrijgeven. Tegen de man zal een proces verbaal worden opgemaakt wegens dierenmishandeling. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Die zal dan besluiten of de man ook een houdverbod van dieren krijgt.

Lees ook: Kitten in afgesloten vuilniszak gedumpt in ondergrondse afvalcontainer

De kitten werd vorige week opgemerkt door een buurtbewoner die luid gemiauw uit de ondergrondse container hoorde komen. Toegesnelde hulptroepen baanden zich een weg door het vuilnis, waarna het jonge katje werd gevonden in een afgesloten vuilniszak.

Bijna de Sjaak

Inmiddels heeft de kitten een nieuw thuis én een naam gekregen. “We noemen hem Sjakie, omdat-ie bijna de Sjaak was geweest,” vertelt zijn nieuwe baasje, die graag anoniem wil blijven, tegen het Noordhollands Dagblad.