Dieren

Eenden doorboord met pijlen in Rotterdam

In de Rotterdamse wijk Delfshaven zijn in een week tijd twee eenden gevonden met een pijl in hun borst. Donderdag kreeg de politie een melding van een doorboorde eend aan de Professor Poelslaan. Eerder werd al een eend met een pijl gemeld aan de Hoekersingel.

“Wij dachten eerst dat het dezelfde was als die eerder was gezien”, meldt de politie op Instagram. “Niets bleek minder waar.” De dierenambulance ontfermt zich over de eend. (Tekst gaat verder onder foto)

View this post on Instagram

Weer een eend met pijl in zijn lijf #getuigengezocht Donderdagmiddag kregen we een melding over een eend die een pijl in zijn lijf had. Dit was aan de professor Poelslaan. Wij dachten eerst dat het dezelfde was als die eerder was gezien op de Hoekersingel. Niets bleek minder waar. Dit is de tweede eend in deze wijk met een pijl in de borst. Uiteraard is dit absoluut onacceptabel. Wij willen graag weten wie dit op zijn geweten heeft. Hierbij roepen wij getuigen op zich bij ons te melden. Mocht u verdachte situaties in de wijk zien, bijvoorbeeld personen die met wapens lopen die pijlen kunnen afschieten, dan horen wij dit graag. U mag hier dan 112 voor bellen. Ook als u informatie heeft die kan leiden naar de dader willen wij dit weten. Voor de eend wordt gezorgd. De dierenambulance gaat zich met een eendenkenner over het stakkertje ontfermen. Wij verzoeken u de eend met rust te laten om meer stress te voorkomen.

A post shared by Politie Delfshaven (@pol_delfshaven) on

De politie roept getuigen op zich te melden. “Uiteraard is dit absoluut onacceptabel.”