112

Eén persoon overleden bij brand zorgcomplex Sint Nicolaasga

Bij een brand in een zorgcomplex aan de Sietze Hepkemalaan in het Friese Sint Nicolaasga is donderdagavond één persoon overleden. De brand woedde korte tijd in het appartement van de persoon. Het aanwezige personeelslid die de brand ontdekte is vanwege het inhaleren van rook meegenomen naar het ziekenhuis.

Om 22.40 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een gebouw. Al snel bleek het te gaan om een zorgcomplex voor ouderen, waarop de brandweer fors opgeschaalde. Eenmaal ter plaatse is de brandweer direct begonnen met het blussen van de brand en de ontruiming van de naastgelegen appartementen. Ondanks de felheid van de brand, was hij snel onder controle en kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar andere appartementen.

De geëvacueerde bewoners zijn korte tijd opgevangen in een naastgelegen gebouw. In de loop van de avond konden de meesten van hen weer terug naar hun eigen woning. Enkele zijn elders in het complex ondergebracht. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Beeld: Noormannen