112

Duizenden kilo's illegaal vuurwerk in beslag genomen in groot onderzoek politie

Na langdurig onderzoek heeft de politie vijf verdachten aangehouden en duizenden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd het hele jaar door aangeboden op een internetforum.

In juli startte het onderzoek. Rechercheurs hadden op fora ontdekt dat er grote hoeveelheden vuurwerk te koop werden aangeboden. Door een samenwerking tussen het team digitale opsporing en het team milieu van de recherche kwamen de verdachten in beeld.

6000 kilo

In oktober werden er twee handelaren aangehouden uit Den Haag en Gouda. De twee hadden hun illegale handelswaar in een loods in Driebergen liggen. Daar vonden rechercheurs 6000 kilo zwaar illegaal vuurwerk. De volgende dag werd er in een Delfgauw nog een partij van 1000 kilo gevonden. Eigenaar was de aangehouden man uit Den Haag.

De loods was in bezit van een man uit Houten. Die werd eerder al opgepakt nadat hij op heterdaad was betrapt bij de verkoop van vuurwerk op een parkeerplaats in Utrecht.

Twee verdachten

Nadat de duizenden kilo’s vuurwerk in beslag waren genomen is de zoektocht naar andere verdachten gewoon doorgegaan. Begin deze maand zijn er nog eens twee verdachten gepakt van 20 en 22 jaar uit de Meern. Ze zitten inmiddels niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten.

Beeld: Politie