112

Duitse bestuurder ramt pijlwagen op A1 bij Deventer en kiest hazenpad

De bestuurder van een auto met Duits kenteken is in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur vol op een pijlwagen gereden. Dat gebeurde op een afgesloten rijstrook op de A1 bij Deventer. De schade aan de Duitse auto was groot.

De bestuurder, een man, probeerde nog vlak voor de afzetting een andere (Nederlandse) auto in te halen, maar redde het niet meer en reed met zijn Mercedes vol op de pijlwagen. Vervolgens schoot de Mercedes van de weg af en belandde onderaan het talud. De auto die werd ingehaald raakte licht beschadigd.

Op de vlucht geslagen

De bestuurder van de ingehaalde auto verklaarde dat de Duitser ongeschonden uit zijn voertuig kwam en voorstelde om de schade onderling te regelen. In een onbewaakt moment is de Duitser vervolgens op de vlucht geslagen, nog voordat de politie ter plaatse was. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen is niet duidelijk.

De politie heeft een kleine zoekactie in de directe omgeving gehouden, maar van de man ontbreekt ieder spoor. De bestuurder van de auto die werd geschampt bleef ongedeerd.

Tijdelijk afgesloten

Vanwege de ravage moest de snelweg tussen Deventer en Bathmen (richting het oosten) ruim een half uur worden afgesloten. Er was een nieuwe afzetting nodig om de werkzaamheden te beveiligen. Zowel de auto als de pijlwagen moesten worden afgesleept.

Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden hierdoor vast en konden pas nadat alles was afgehandeld weer doorrijden.

Beeld: SPS Media