Weer & Verkeer

Druilerige dag in het verschiet met veel bewolking en regen

We hebben volgens Weeronline een natte dag in het verschiet. In de ochtend gaat het op veel plekken in het land regenen, vanmiddag wordt het niet veel beter. De temperatuur valt wel, het wordt gemiddeld zo’n 18/19 graden.

Donderdagochtend gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. De wind kan flink waaien en komt vanuit het zuid/zuidwesten.

Natte ochtend

Gedurende de ochtend valt op steeds meer plaatsen lichte regen of motregen en vanuit het westen gaat het geleidelijk harder regenen. In het noordoosten is het nog een tijdje overwegend droog.

Aan het einde van de ochtend kan het regengebied ook Groningen en Drenthe bereiken. De temperatuur ligt daar rond 15/16 graden en er waait een matige zuidenwind. Aan zee is de wind. met windkracht 5, een stuk krachtiger.

Kans op zon in de middag

Donderdagmiddag blijft het regenachtig. In de loop van de middag wordt de neerslag vanuit het westen meer buiig. Daarbij kan het soms juist wat harder regenen, maar zijn er ook droge momenten.

Aan het einde van de middag kan in het westen de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden. Tijdens regenval is het een paar graden koeler. De wind draait van zuid naar zuidwest en is op de meeste plaatsen matig. Aan zee is de wind (vrij) krachtig met windkracht 5-6. Aan de Zeeuwse kust kan de wind eind van de middag soms iets harder zijn met windkracht 7.

Overwegend droog in de avond

Donderdagavond valt vooral in het binnenland soms nog buiige regen. In het westen is het overwegend droog met enkele opklaringen. Langs de westkust waait het krachtig tot soms hard, met windkracht 6-7, later in de avond neemt de wind iets af.