112

Nederlandse drugsbaron Dennis V. dood in Braziliaanse cel

Een Nederlandse verdachte van grootscheepse drugshandel die in augustus werd opgepakt in Brazilië, is dood gevonden in zijn cel. De 40-jarige Dennis V. zat er vast omdat hij aan het hoofd zou hebben gestaan van een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne verscheepte naar Europa.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt de dood van de man en staat in contact met zijn nabestaanden. Over de doodsoorzaak is officieel nog niets bekend, zegt een woordvoerder.

Braziliaanse media melden dat hij vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. Volgens de krant O Popular was hij alleen in zijn cel. Hij zat in afwachting van zijn berechting vast in de staatsgevangenis in Planaltina de Goiás, niet ver van de hoofdstad Brasilia.

Dennis V.

De Braziliaanse politie meldde eerder al dat V. en zijn bendeleden geen moeite deden om de rijkdom te verhullen die ze met hun drugshandel vergaarden. Ze woonden in afgesloten villawijken, maakten reisjes naar Dubai en de Malediven, reden in luxe auto’s rond en bezaten twee zakenvliegtuigen en een helikopter.

Volgens de politie verplaatste de bende de cocaïne vanuit andere landen als Colombia en Bolivia naar Brazilië met vliegtuigjes, waarvoor jonge piloten werden ingezet. Vanuit Brazilië ging de lading vervolgens naar afnemers in onder meer Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Heb jij vragen over zelfdoding? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en via 113.nl.