Opmerkelijk

Dronken vrouw bekogelt agenten met eten bij McDrive in Oldenzaal

Politieagenten in Oldenzaal hadden afgelopen weekend een flinke kluif aan de arrestatie van een 35-jarige vrouw uit het Overijsselse Oostmarsum. De vrouw reed onder invloed van alcohol een McDrive binnen en verzette zich daar hevig tegen haar arrestatie.

Zaterdagochtend rond 04:50 uur zien agenten tijdens hun surveillance een auto rijden waarvan de eigenaar volgens hun systeem al twee jaar overleden zou zijn. Ze besluiten de bestuurster van de auto hierop aan te spreken. De vrouw geeft aan dat de auto van een vriend is.

Gesaboteerd

Tijdens het gesprek krijgen agenten de indruk dat de vrouw mogelijk onder invloed is van alcohol en wordt haar gevraagd mee te werken aan een blaastest. Nadat de vrouw de test tot drie keer toe wist te saboteren, kwam er uiteindelijk toch een resultaat. Ze had teveel gedronken.

Bekogeld met milkshake

Agenten proberen de vrouw daarop te arresteren, maar stuiten wederom op veel verzet. De minderjarige dochter van de vrouw, die naast haar in de auto zat, is het ook niet eens met de arrestatie en bekogelt één van de agenten met een milkshake. Daarop vliegen ook andere etenswaren door de McDrive.

Zowel de vrouw als haar dochter zijn uiteindelijk meegenomen naar het bureau. De vrouw moet binnenkort voor de Officier van Justitie verschijnen. Haar dochter kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid en is doorverwezen naar bureau Halt. Daarnaast heeft de politie Veilig Thuis in kennis gesteld over de onverantwoorde gezinssituatie.