Opmerkelijk

Dronken Hagenees slaapt in kast midden op straat

Een opmerkelijk schouwspel in de Oudemansstraat in Den Haag gisteravond. Een man die ogenschijnlijk een glaasje teveel op had lag daar te slapen. In een kast. Midden op de weg.

“De kast werd op straat aangeboden voor het grofvuil,” vertelt buurtbewoner Randy van Dongen aan Omroep West. “Ineens hoorde ik een harde klap.” Van Dongen ziet een beschonken man over straat zwalken. Die twijfelt eerst of hij zijn roes in de kledingkast moet uitslapen, en loopt in eerste instantie door. Na een paar stappen kan de man de verleiding niet weerstaan en gaat hij in de kist liggen, tot verbazing van Van Dongen.

Kast verspert weg voor auto’s

Van Dongen besluit te gaan filmen. Op de video, die inmiddels al tienduizenden keren is bekeken, komt een bizar tafereel naar voren. Te zien is hoe een auto niet door kan rijden omdat een witte kledingkast de weg verspert. Wat de automobilist niet weet is dat er een man in ligt te slapen.

Lees ook: Politie rukt uit voor onnodige 112-beller: beller bleek stom dronken bushaltehanger

De man in de kast had zich toegedekt met de losse kastdeur, alsof het een deken was. Nadat de automobilist was uitgestapt en dichterbij ging kijken wat er aan de hand was zag hij iets, aldus Van Dongen tegen de regionale omroep. “De automobilist schopte tegen de kast en riep: joh, wakker worden!”

Buurt schakelt politie in

Uit de kast komt geen reactie, en dus voelen buurtbewoners zich gedwongen om de politie in te schakelen. Met vier agenten wordt de man uit de kast gehaald, die hem daarna wegvoeren. De kledingkast wordt terug op de oude plek op de stoep gezet.

hij had een slaapplaats iig

Posted by Joost van Dongen on Monday, October 21, 2019