112

Drietal uit Rozenburg opgepakt voor reeks gewelddadige 'roofdates'

Drie jongeren uit Rozenburg zitten vast voor een reeks gewelddadige berovingen in Rotterdam en omstreken. Slachtoffers werden steevast gelokt via datingapps. Op de afgesproken plek werden ze opgewacht door criminelen met bivakmutsen op. Ze werden mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en waardevolle spullen.

De politie vermoedt dat het aangehouden drietal, van 16 en 17 jaar oud, deel uitmaakte van een grotere groep die telkens op dezelfde manier te werk ging. Ze maakten valse profielen aan en gebruikten veel geweld. In februari en maart werden op deze wijze mensen beroofd in Rotterdam, Spijkenisse, Brielle, Vierpolders en Rozenburg.

Lees ook: Zeven jongens aangehouden voor mishandeling homo Dordrecht

Homo’s specifiek doelwit

Het lijkt erop dat de daders het specifiek op homo’s hadden gemunt. De politie wijst slachtoffers dan ook op de mogelijkheid om contact op te nemen met Roze in Blauw, het speciale aanspreekpunt binnen de politie voor incidenten waarbij geaardheid een rol speelt.

Mogelijk meer slachtoffers

Volgens de politie is het goed mogelijk dat de bende meer slachtoffers heeft gemaakt dan tot nu toe bekend. “We hopen dat eventuele slachtoffers de daders daarmee niet laten wegkomen en zich alsnog willen melden. Met de informatie zal discreet worden omgegaan.”