Lifestyle & Entertainment

Drie steden vallen af in race om songfestival

Het aantal steden dat in de race is voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival wordt volgende week verkleind van vijf naar twee. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO.

De komende dagen vallen er drie kanshebbers af. Dat er al een keuze zou zijn gemaakt, klopt volgens de zegsman niet. Wanneer bekend wordt welke steden niet meer in de race zijn, kon hij nog niet zeggen.

Lees ook: Wat Vindt Nederland: ‘Songfestival naar Ahoy Rotterdam’

Woensdag dienden de vijf steden hun bidbooks in bij de selectiecommissie. Het gaat om Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Den Bosch en Arnhem. De bidbooks werden direct na ontvangst onder de loep genomen. Volgens uitvoerend producent Sietse Bakker was er geen tijd te verliezen.

Lees ook: Welke stad maakt de meeste kans om het Eurovisiesongfestival te organiseren?

De selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS controleert nu of de steden aan alle gestelde eisen voor het organiseren van het songfestival kunnen voldoen. Het gaat onder meer om de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie en bereikbaarheid. De commissie verwacht half augustus bekend te kunnen maken welke stad het songfestival mag organiseren.

Aanvankelijk hadden negen steden hun belangstelling getoond, maar de afgelopen tijd trokken Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag en Breda zich terug.