Misdaad

Dream or Donate-eigenaar: 'Iedereen is uitbetaald'

Alle mensen die zich hebben gemeld als gedupeerde van crowdfundingswebsite Dream or Donate hebben hun geld terug. Dat schrijft oprichter Robert-Jan Mastenbroek (Broer Rasta) maandag in een schriftelijke verklaring.

“Vanochtend zijn de laatste uitbetalingen verzonden. Deze hadden een totaalbedrag van ongeveer 2.000 euro met een bedrag tussen de €2,52 en €898,50 per Droom”, schrijft Mastenbroek. “Alle grote dromers waren vorige week al uitbetaald.”

Platformen blijven actief

Het communicatieplatform en het betaalkanaal dat Mastenbroek had opgezet om gedupeerden uit te betalen blijven nog actief tot het einde van de maand. Zo kunnen ‘Dromers’ die zich tot nu toe nog niet hadden gemeld dit alsnog doen. Mastenbroek vermoedt dat “slechts nog enkele kleine Dromers” zich zullen melden.

Dream or Donate was een website waarop particuliere crowdfundacties konden worden gestart. Eind augustus was de website plotseling onbereikbaar. Volgens Mastenbroek was zijn site gehackt en daarom offline gehaald. Om de gedupeerden van de hack terug te betalen, verkocht hij een groot deel van zijn bezittingen, waaronder een riante villa in het Overijsselse Witharen.

De advocaat van de gedupeerden heeft nog niet gereageerd op Mastenbroeks verklaring dat iedereen zijn geld terug heeft gekregen.