112

Bestuurder Mercedes rijdt door na fatale aanrijding met hond: 'Er lag overal bloed'

De politie in Zwolle is op zoek naar een man in een Mercedes SUV AMG. Zaterdagochtend reed hij door nadat hij een hond dood reed bij de Wijde Aa in Zwolle. “Hij remde, maar ging toch door”, vertelt ooggetuige Laura.

“Ik liet zelf mijn hond uit”, vertelt Laura. “Twee minuten voor de aanrijding zaten de hond waar het om gaat en mijn hond nog aan elkaar te snuffelen.” Even later hoort Laura een knal: “Die hond bleek dus onder de auto terecht te zijn gekomen.”

Doorgereden

Laura stond op dat moment nog geen tweehonderd meter van de aanrijding vandaan. “Ik zag die auto voorbijgaan en heb nog heel hard geroepen dat hij moest stoppen. De bestuurder remde, maar reed toch door.”

“Je kon gewoon zien dat die hond op slag dood was”, gaat Laura verder. “Het was een heel naar beeld, er was veel bloed. Het baasje was zo overstuur, ik heb haar geprobeerd te troosten. Ook heb ik geprobeerd de auto’s rustiger te laten rijden, zodat er niet nog een auto over de hond zou rijden.”

‘Wat kun je anders?’

Naast Laura was er nog een ooggetuige die alles heeft zien gebeuren. “Hij belde de politie en ik de dierenambulance”, legt Laura uit. “Samen met het baasje hebben we gewacht totdat iedereen er was. Daarna heb ik het baasje nog een paar knuffels gegeven, wat kun je anders?”

De politie laat op Facebook weten graag in contact te komen met de bestuurder van de Mercedes. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of een Facebookbericht sturen onder vermelding van het registratienummer: 2019545372.

Foto: Dierenambulance Zwolle