Sport

Bizar doelpunt van Dirk (16) uit Haaksbergen gaat viral

Soms is er maar één enkel doelpunt voor nodig om viral te gaan. Maar dan wel een prachtig doelpunt. Dirk Lammers uit Haaksbergen had afgelopen weekend het geluk zo’n wereldgoal te maken. En dat er toevallig iemand stond te filmen.

Afgelopen zaterdag speelde SV Bon Boys JO19-02, de ploeg van Dirk, uit tegen V.V. Sportclub Lochem. De materiaalman van het team stond toevallig een stukje van de wedstrijd te filmen, toen Dirk de bal op zijn hak kreeg en hem zo in het net mikte.

(Tekst gaat verder onder video)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Even Giroud would be proud of that one ?? @bonboysjo19a2

Een bericht gedeeld door 433 (@433) op 27 Okt 2019 om 4:03 (PDT)

“Ik kwam eigenlijk iets te vroeg ingelopen” zegt Dirk tegen Hart van Nederland, “en toen was er maar één manier om het nog te doen” vertelt hij nonchalant.

Doelpunt met 1,3 miljoen views

Ze speelden zaterdag een toernooi en na de gespeelde wedstrijden kreeg Dirk veel complimenten van de ander spelers. “Maar zondag plaatste 433 de video online. Toen ging het pas écht viral!” 433 is een verzamelaccount van bijzondere en mooie voetbalmomenten, met bijna 24 miljoen volgers. De clip van Dirk is inmiddels ruim 1,3 miljoen keer bekeken.

Ook heeft hij bij kunnen dragen aan de winst van het duel tegen Lochem: de wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. Voor Dirk’s prachtige doelpunt hebben de toeschouwers wel geduld moeten hebben: dit viel ongeveer in de 75e minuut. En de club? Die is natuurlijk apetrots op Dirk.