112

Doden en gewonden bij grote brand Courchevel

In het Franse ski-oord Courchevel zijn bij een grote brand twee doden en veertien gewonden gevallen. Vier van de slachtoffers zijn ernstig gewond hebben de autoriteiten laten weten.

Rond 04.30 uur brak de brand uit en verspreidde zich snel over drie panden. Tientallen door het vuur verraste mensen moesten voor het vuur vluchten in het centrum van de wintersportplaats. Het zou volgens plaatselijke media vooral gaan om mensen die dit skiseizoen in Courchevel werken, onder wie veel Brazilianen.

In de ochtend meldde de brandweer de brand meester te zijn. In het pand waar de brand vermoedelijk is ontstaan, zijn toen de lichamen van de omgekomen slachtoffers aangetroffen.

De krant Le Dauphiné Libéré heeft de toestand in het centrum van Courchevel als chaotisch beschreven. Mensen zouden via balkons aan de vuurzee zijn ontsnapt en in pyjama of ondergoed in de vrieskou hebben gestaan. Helikopters van hulpdiensten landden op een nabijgelegen ski-piste van dit grootste ski-oord ter wereld, circa 70 kilometer ten oosten van Grenoble.

ANP