Misdaad

Dode in Wilnis 'vrijwel zeker' schutter van fatale schietpartij in Mijdrecht

De man die op 3 april dood werd aangetroffen in de berm aan de Amsteldijk in Wilnis, is “vrijwel zeker” degene die de avond daarvoor een 45-jarige vrouw in Mijdrecht had doodgeschoten. Dat meldt de gemeente De Ronde Venen maandag.

Uitgebreid rechercheonderzoek heeft uitgewezen dat de man de schutter is geweest. Hij heeft kort na het doodschieten van de vrouw zelfmoord gepleegd.

Vrijgesproken

De 54-jarige man, afkomstig uit Zegveld, was in februari wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van stalking van de vrouw. Het eerder door de officier van justitie opgelegde locatie- en contactverbod verviel daarmee. Tussen juni en september 2018 heeft de vrouw meerdere meldingen gedaan van stalking door de man.

Lees ook: Stalkende ex die vrouw doodschoot in Mijdrecht werd eerder vrijgesproken

Behalve de politie waren ook de gemeente en de instantie Veilig Thuis betrokken bij de hulpverlening. Eind augustus deed de vrouw aangifte van stalking.

Optreden geëvalueerd

Diverse betrokken instanties hebben hun optreden rond het incident en de voorgeschiedenis daarvan geëvalueerd. “De instanties concluderen dat alle betrokken medewerkers naar eer en geweten hebben gehandeld”, aldus de gemeente. “Desondanks hebben we dit drama niet kunnen voorkomen.”

Lees ook: Burgemeester start onderzoek na dodelijke schietpartij in Mijdrecht

De informatie van de betrokken instanties had beter bij elkaar moeten worden gebracht, blijkt uit de evaluatie, waardoor de risico’s sneller zichtbaar hadden kunnen worden.

ANP