Misdaad

Dief brengt gestolen boxen terug naar schaatsbaan in Middelharnis

Een dief met ‘spijt’ heeft zondag twee gestolen speakers teruggebracht naar de schaatsbaan in het Zuid-Hollandse Middelharnis. De dader had de boxen in de nacht van vrijdag op zaterdag meegenomen. Een dag later bracht de dief zijn buit terug, met een excuusbriefje.

“Met m’n dronken kop deze boxen meegenomen. Had er toen ik nuchter was gelijk spijt van! Nogmaals, sorry”, staat er op de brief.

De ondernemersvereniging plaatste na de diefstal direct een bericht op Facebook, waarin een getuigenoproep werd gedaan. Mogelijk werd de dief hierdoor in verlegenheid gebracht. Het bericht is tientallen keren gedeeld.

Meerdere diefstallen

De ondernemers laten weten dat er de afgelopen dagen vaker diefstallen gepleegd op de schaatsbaan. Ook werden er vernielingen gepleegd. Na deze diefstal besloot de ondernemersvereniging de schaatsbaan te sluiten.

De organisatie is blij dat de boxen weer terug zijn, maar de organisatie komt niet terug op het besluit om de baan weer af te breken. “Er is reeds gestart met de opruimwerkzaamheden.”

Beeld: Facebook/Middelharnis Centrum