112

Demonstranten bestormen Iraanse ambassade Den Haag, politie arresteert vier mensen

De politie in Den Haag heeft bij de Iraanse ambassade vier mensen aangehouden omdat ze ”spullen” hebben gegooid naar het gebouw. Er is onder meer met een steen gegooid, zei een woordvoerster van de politie. Ook probeerden enkele demonstranten over het hek te klimmen.

In totaal hadden zich volgens de politie ongeveer tien mensen verzameld bij de ambassade. Toen de politie arriveerde probeerde verschillende personen te vluchten. Een arrestant verzette zich hevig tegen zijn arrestatie.

De vier arrestanten zijn opgepakt voor verstoring van de openbare orde en moeten nog worden verhoord. Het is nog niet duidelijk waarom ze dingen gooiden richting de ambassade. Volgens De Telegraaf zou een van de opgepakte mensen een zoon zijn van Ahmet Nissi. Nissi werd in 2017 op een klaarlichte novemberdag geliquideerd in Den Haag.

Deze week werd bekend dat Iran waarschijnlijk achter twee moorden zat die in 2015 en 2017 op Nederlands grondgebied zijn gepleegd. Beide mannen Ahmet Nissi en Ali Motamed waren fel tegenstander van het Iraanse regime.

ANP/Redactie

Beeld: De Telegraaf