Sport

De Vries denkt voorlopig niet aan Formule 1

Krijgt Max Verstappen er straks een Nederlandse concurrent bij in de Formule 1? Nyck de Vries is goed op weg om het eindklassement in de Formule 2 binnen te halen, maar wil zich voorlopig niet bezighouden met een mogelijke overstap.

”Je weet in deze sport nooit wat je kan verwachten, dus ik kijk alleen naar het heden”, aldus de 24-jarige De Vries in de Formule 2-podcast. Na 7 Grand Prix-weekenden staat de Nederlander aan de leiding in het Formule 2-klassement met 170 punten. Dat zijn er 31 meer dan Nicholas Latifi, zijn grootste concurrent.

Droom

Het blijft natuurlijk een droom voor De Vries om ooit toe te treden tot de koningsklasse van de autosport. Nu concentreert hij zich echter op het binnenhalen van de F2-titel. ‘’Ik wil zoveel mogelijk races winnen en de titel binnenslepen. Daarna zien we wel wat mogelijk is. Ik heb het niet in eigen handen, dus ik probeer er niet te veel over na te denken.’’

De Vries maakte vroeger al deel uit van het McLaren-programma. Toen kregen Sergio Sette Camara en Lando Norris de voorkeur. ‘’Maar ik heb geen negatieve gevoelens richting McLaren, want zonder hen was ik hier nooit geweest’’, besluit de ART-coureur.