Politiek

De Duitsers komen: boeren krijgen steun van Oosterburen bij landelijke actiedag

Het boerenprotest in Noord-Brabant vrijdag was slechts een voorproefje van wat nog komen gaat. Dat zegt Farmer Defence Force tegen Hart van Nederland. De Nederlandse boeren krijgen woensdag, tijdens de landelijke actiedag, namelijk steun van hun Duitse collega’s.

“We hebben ongeveer 800 aanmeldingen en dat zullen er komende dagen alleen nog maar meer worden”, aldus een woordvoerder. “De Duitse boeren lieten ons eerder al weten dat ze ons willen steunen. Daarom zullen zij woensdag waarschijnlijk met hun trekkers onze kant op komen.”

‘De generale’

Welke acties de boeren gepland hebben staan voor de landelijke actiedag, is nog niet bekend. Farmers Defence Force zei eerder tegen Omroep Brabant dat de actie van vandaag ‘de generale’ was voor aanstaande woensdag. “We gaan iets in dezelfde trant doen, maar het wordt groter.”

Lees ook: Boerenprotest bij Eindhoven Airport voorbij, volgende week nieuwe acties ‘met Duitsers erbij’

Boze boeren protesteerden vrijdag voor de deur van het provinciehuis in Den Bosch. Daarna reden ze onverwachts met hun trekkers naar luchthaven Eindhoven Airport. Daar blokkeerden ze de toegangswegen van en naar de parkeergarage, wat leidde tot flinke verkeershinder. Vier passagiers misten hun vlucht.