112

Crowdfundactie om verdronken V'Shawn (5) te begraven op Curaçao

Voor de 5-jarige V’Shawn die afgelopen maandag verdronk in Leeuwarden, is een crowdfundactie gestart. Zijn familie wil hem begraven op Curaçao.

Inmiddels is er al ruim 10.000 euro ingezameld, maar volgens een vriend van de familie is het dubbele nodig. “Wij zijn heel dankbaar voor alle hulp”, zegt V’Shawns vader Gregory tegen Hart van Nederland.

V’Shawn ineens kwijt

De paniek sloeg toe toen V’Shawn afgelopen maandag ineens kwijt was. De kleuter was buiten aan het spelen toen zijn moeder hem niet meer kon vinden. Vermoedelijk is hij achter een bal gerend richting de Potmarge, een riviertje dat door Leeuwarden stroomt.

Ze belde Gregory, die aan het werk was. Samen hebben ze lange tijd gezocht naar hun zoontje. “Na 1,5 uur hebben we hem gevonden”, vertelt de geëmotioneerde vader. De jonge V’Shawn lag levenloos in het water. Hulpdiensten hebben er alles aan gedaan, maar het jongetje overleed ter plekke.

Ingrid Meijerhof, buurvrouw van het gezin, was ook bij de zoektocht. Zij is de inzamelingsactie gestart om V-Shawn bij zijn familie op Curaçao te laten begraven. “Dat is wel het minste dat ik kan doen”, zegt ze.

Gezin is dankbaar

Het gezin is wel verzekerd voor een uitvaart in Nederland, maar dat is volgens Meijerhof niet genoeg om alle kosten te dekken voor een begrafenis op Curaçao.

De vader van V’Shawn is ontroerd door iedereen die bij wil dragen. “We zijn heel erg dankbaar voor alle hulp. Het is zo bijzonder dat zoveel mensen willen helpen. Het is voor ons het belangrijkst dat we hem naar een mooie laatste plek kunnen brengen”, zegt hij.

V’Shawn zou vrijdag 27 september zes jaar oud worden, maar wordt nu op dezelfde dag begraven. Gregory: “We waren hard bezig om een heel leuk feestje te geven, samen met zijn buurjongetjes, en toen gebeurde er dit.”

“Als ik nu moet kiezen: dat ik daar lig en hij hier staat, dan had ik dat gedaan”, vertelt de vader in tranen.