Opmerkelijk

Coevorden komt in actie en omarmt gezin van kleine Kenan

Coevorden steekt de familie van Kenan een hart onder de riem. Op initiatief van Daniëlle van der Weide is er een doneeractie gestart voor de mensen die getroffen zijn door de explosie in de grillroom . Talloze winkeliers hebben hun steun toegezegd.

“De kerst komt eraan en deze actie is bedoeld om de familie een nieuwe start te geven”, zegt een gemotiveerde Daniëlle. Ze krijgt net van de ondernemersvereniging te horen dat een lokale supermarkt zich bij de actie heeft aangesloten. “Die zamelen geld in via het statiegeld op de flessen. Dat is voor een supermarkt de makkelijkste manier.”

Overhandiging cheque

Daniëlle staat in goed contact met de gemeente. Ze zou het liefste zien dat burgemeester Bouwmeester de cheque met het uiteindelijke bedrag aan de familie overhandigt. Ook prijst ze zijn optreden: “Bouwmeester is zó betrokken bij dit verhaal. Hij moet dit doen!”

Lees ook: Dit zijn de helden die Kenan (5) veilig onder het puin vandaan haalden

In diverse winkels in Coevorden komen potjes voor donaties te staan. Daarnaast kunnen er ook online donaties worden overgemaakt. De bedoeling is dat het geld nog vóór de kerst bij het gezin terechtkomt. De gemeente laat aan Hart van Nederland weten de actie te verwelkomen.

Reactie op school

Ook op de school van Kenan leeft iedereen mee.

De tekst gaat verder onder de video.

Politie bezig met onderzoek

Inmiddels is de politie in Coevorden begonnen met het onderzoek bij de grillroom. Ze maken daarbij gebruik van speurhonden, zegt een woordvoerder. Die zoeken naar sporen die achter zijn gebleven na de klap. Op die manier hopen ze de oorzaak van de explosie te kunnen achterhalen.