Misdaad

Cloudhacker Mitchell krijgt twee jaar cel en boete voor hacken foto's BN'ers

De rechtbank in Haarlem heeft ‘cloudhacker’ Mitchell van der K. dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel. Hiervan zijn acht maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Volgens de rechtbank staat vast dat de 35-jarige man uit Almere iCloud-, chat- en mailaccounts hackte.

Daarnaast ondernam hij pogingen andere accounts binnen te dringen. Tegen Van der K. was drie jaar cel geëist.

Voormalig VVD-politicus

De voormalig lokale VVD-politicus drong onder meer de accounts van bekende Nederlanders binnen, op zoek naar seksueel getinte films en foto’s. Een deel van het gepikte materiaal vond zijn weg naar internet. Onder anderen vlogster Laura Ponticorvo en oud-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo werden slachtoffer van zijn praktijken.

Lees ook: Zo ging pornohacker Mitchell uit Almere te werk

In totaal deden 43 mensen aangifte tegen Van der K. In de meeste gevallen gaat het om vrouwen die bekend zijn van televisie en sport, maar ook om ex-collega’s of bekenden uit de familie van de verdachte. In de woning van de man werden vervolgens gegevensdragers gevonden, waarop software stond waarmee onder andere wachtwoorden gekraakt kunnen worden.

De rechtbank acht het bewezen dat hij pikant materiaal van zijn slachtoffers verspreidde, maar hij zou de beelden niet zelf op internet hebben gezet. Sommige slachtoffers zouden nog steeds kampen met psychische problemen.

Lees ook: OM gaat Almeerse politicus vervolgen voor stelen naaktbeelden