Misdaad

Cel en tbs voor ontucht met meisjes in Alem

Voor het plegen van ontucht en het heimelijk fotograferen van minderjarige meisjes in het Gelderse dorp Alem is een 46-jarige man tot veertig maanden cel en tbs met voorwaarden veroordeeld.

De celstraf is een stuk lager dan de vijf jaar cel en tbs met voorwaarden die het Openbaar Ministerie had geëist.

Pedofiele en voyeuristische stoornis

De slachtoffers waren jonger dan twaalf jaar. Verdachte Anthony B. kende ze allemaal via zijn dochters of uit het dorp. B., die het vonnis donderdag zwijgend bijwoonde, heeft bekend. De rechtbank in Zutphen wil dat zijn behandeling zo snel mogelijk begint. B. lijdt aan een pedofiele en voyeuristische stoornis en is verminderd toerekeningsvatbaar.

Lees ook: Man bekent ontucht en het filmen van 24 minderjarige meisjes in Alem

De rechtbank acht bewezen dat B. ‘s nachts tijdens slaapfeestjes bij zijn dochters thuis meisjes fotografeerde. In zeven gevallen pleegde hij ontucht. Van 23 meisjes maakte hij heimelijk opnames met een seksuele strekking, veelal rond het zwembad in de tuin.

Duizenden afbeeldingen

De man deed dit al jaren, bleek na onderzoek van zijn computer. Hij had bovendien meer dan 33.000 kinderpornografische afbeeldingen in bezit. B. raakte sommige van de meisjes aan en maakte ook daar foto’s van. Soms hield hij zijn geslachtsdeel dichtbij hun lichamen.

Een van de meisjes merkte ‘s nachts dat de verdachte haar onderbroek opzij schoof. In het onderzoek dat volgde werden de meisjes uit het dorp op foto’s herkend door hun ouders. Niet duidelijk is of al het materiaal achterhaald is. Kort nadat de politie zijn huis had doorzocht, bracht hij diverse gegevensdragers naar de stort. B. heeft altijd verklaard dat op die harde schijven geen foto’s van meisjes stonden.

ANP